Часто недосвідчені господині ставлять питання – для чого потрібна овочерізка і чи є потреба у її придбанні? У будь-якому будинку або квартирі такий пристрій буде незамінним помічником, який набагато полегшить багато трудомістких процесів. Насамперед можна значно прискорити процедуру приготування їжі, а другим плюсом стає візуально приваблива нарізка.
Тому в нашій статті ми намагатимемося визначитися як підібрати овочерізку з урахуванням специфіки планованого застосування цього пристрою.
Види овочерізок
Широкий діапазон моделей за функціоналом та ціною включає наступні різновиди:
- струнні універсальні зразки відносяться до найпростіших виробам. спеціальних розділових струн-квадратів, які забезпечують нарізку овочів кубиками способом їх проштовхування через наявні отвори;
- терка – це модифікації овочерізок з наявністю кількох робочих площин. на кожній з них є особливий формат насічки - Великий, дрібний, для розтирання в пюреподібну масу;
- багатофункціональні мультислайсери мають розширеними можливостями. Тут потрібно враховувати, як користуватися овочерізкою з насадками залежно від конкретного завдання. Це може бути шатківниця, подрібнення, нарізування, натирання. Є дискові пристрої типу м'ясорубок, а також моделі звичайного виду із контейнерами;
- спіралайзер – унікальний пристрій для перетворення овочів у довгі тонкі спіралі.
Комбайни – це найскладніші конструкції у форматі електричних подрібнювачів. Але покупка виправдана лише для переробки великих обсягів із максимальною швидкістю та ефективністю.
Як працює ручна овочерізка
Сучасні зразки відрізняються компактними розмірами та здатністю забезпечити однакові розміри нарізаних або нашаткованих скибочок.
Розглянемо, як різати овочі овочерізкою різної конструкції:
- перший варіант – це решітка в барабані із пластику. Продукт, що знаходиться всередині, піддається тиску насадки та одночасного прокручування. Такий спосіб ідеально підходить для зварених овочів;
- моделі з V-подібним ножем працюють за принципом фіксації продуктів, що забезпечує безпеку для рук. Комплектація різними лезами дозволяє виконувати шатківницю слайсами, кубиками, соломкою;
- алігатори отримали назва за схожість з крокодилячими щелепами. Можуть впоратися і з вареними, та з сирими овочами. продукції всередині робиться натискання кришки, їжа нарізається і відразу надходить у контейнер.
І, нарешті, мініатюрні комбайни копіюють дію звичайної м'ясорубки. За рахунок обертання в ємності ножів відбувається розрізання на окремі частини.
Матеріали виготовлення овочерізок
Як підібрати овочерізку за цим критерієм? Розглянемо основні матеріали, що застосовуються у процесі виробництва:
- пластик - найчастіше використовується пластик ABS з хорошими параметрами стійкості до механічному впливу, а також впливу харчових кислот;
- метал – більш міцні та надійні конструкції;
- нержавіюча сталь – немає передумов до корозії, гарний характерний блиск;
- кераміка – елегантний зовнішній вигляд, відповідність найсуворішим екологічним стандартам безпеки.
Можна вибрати та купити овочерізку різного кольору, нетрадиційної форми, горизонтального чи вертикального розташування на поверхні столу. Залежно кількості робочих поверхонь всі вироби класифікуються за класами від 1 до 11.
Можна також придбати модель зі змінними лезами, стійкою основою, що не ковзає, спеціальним різальним штовхачем, силіконовими килимками в якості термостійкої підкладки.
Як зберігати овочерізку на продовження терміну її служби? Все дуже просто – ретельно очищаємо пристрій від залишків продуктів та промиваємо під проточною водою. Потім підвішуємо, щоб стекла вся вода. Леза можуть зберігатися окремо у спеціальній скриньці.
Написати коментар