Вакууматор являє собою пристрій, що дозволяє створювати вакуум пакувальних матеріалах, таких як спеціальні пакети або контейнери. Його основне призначення - видаляти повітря з продукції, наносити навколо продуктів або предметів вакуумну оболонку. Це дозволяє збільшити термін зберігання товарів та продуктів за рахунок уповільнення процесів окислення, що підтримує їхню свіжість та якість протягом більш тривалого часу.
Вакууматор дозволяє швидко та якісно замаринувати м'ясо, рибу, при цьому волога випаровуватися не буде, а також не втратить смаку та аромату готових продуктів.
Навіщо потрібен вакууматор?
Завдяки цьому агрегату можна набагато довше зберегти продукти свіжими, при цьому вони не втратять ні кольору, ні свого первинного вигляду. Крім того, вакуумовані продукти захищені від можливих опіків, які можуть спостерігатися під час заморожування. Це означає, що їхня структура залишиться цілою і не зруйнується крижаними кристалами.
Таким чином, вакууматори відіграють вирішальну роль у збереженні свіжості продуктів та предметів, забезпечуючи їх збереження якості та зберігання протягом тривалого періоду часу.
Переваги вакуумного зберігання продуктів
1. Практичність. Вакуумні упаковки зручно транспортувати, вони займають зовсім небагато місця.
2. Збереження зовнішнього вигляду. Продуктам не загрожують вицвітання та висихання, вони залишаються у первозданному вигляді.
3. Вакуумовані риба та м'ясо не потребують заморожування.
4. Термін придатності товарів значно збільшується.
5. Заготовки можна розглянути та оцінити їхню якість крізь прозору упаковку.
6. Ізоляція продуктів від мікроорганізмів та шкідливих бактерій, які не можуть потрапити всередину пакета із зовнішнього середовища.
7. Вакуумувати можна як продукти харчування, а й різні побутові речі, які бояться вологи, і навіть документи.