Піддон для пастили є вкладишем для лотка сушарки Ezidri Snackmaker. Його використовують у процесі приготування пастили, сушіння м'ясного фаршу, супів та сипучих продуктів.
Пастилу можна приготувати з пюре різних фруктів - полуниці, яблук, груш, абрикос, вишні, малини, черешні, сливи та ін. задовольнити потребу дітей та дорослих у солодощах, причому з користю для здоров'я.
Товстіший шар пастили виходить з крупно потертих фруктів, тонший - з дрібного пюре. Для прискорення процесу сушіння можна обробити продукти окропом або парою – пробланшувати їх, але не радимо цього робити, тому що в цьому випадку частина корисних речовин буде втрачена.
Декілька корисних порад:
- Щоб пастила не прилипла до піддону, злегка протріть його шматочком тканини, змоченою олією. Однак пам'ятайте, що надлишок олії на піддонах призводить до появи неприємного запаху при тривалому зберіганні пастили.
- Готувати пюре краще із зрілих або навіть перестиглих фруктів, щоб отримати максимум смаку.
- Пюре слід розрівнювати по піддону ложкою або лопаткою: усередині тонкий шар, по краях – товщі.
- На піддон міститься до двох склянок густого пюре. А для рідкого пюре – півтори склянки, але під час сушіння можна ще доливати.
- Щоб не пошкодити сушарку, не допускайте попадання пюре на її основу. Спочатку зніміть лоток з бази, поставте піддон, наповніть його пюре і після цього встановіть лоток на сушарку. Не рекомендується пересувати сушарку під час роботи.
- Поверхня пастили сохне швидше, тому після підсушування її можна зняти за допомогою лопатки та покласти на звичайний лоток висушеною стороною вниз. Піддон, що звільнився, потрібно заповнити новою порцією пюре. Завдяки цій операції можна використати всі 15 лотків сушарки та в пік сезону встигнути зберегти весь урожай.
- Пастила вважається висушеною, коли вона перестає прилипати в центрі піддону і знімається з піддону, не залишаючи слідів (крім ягідної та бананової).
- Пастила краще зняти ще теплою, тоді вона легко і компактно згортається в трубочку. Після цього її потрібно охолодити.
- Зберігати висушені продукти краще у скляних банках за кімнатної температури, у сухому темному місці.
- Пам'ятайте, якщо продукти не висушені якісно, почнуть скисати і покриватися пліснявою. І тут їх доведеться викинути.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.